Allergistädning Skellefteå

Allergistädning

Har du hört talas om allergistädning? Detta är en speciell typ av städning som finns för att tillgodose allas behov för att alla ska trivas. Ibland kan det finnas speciella behov vid städning av hem och lokaler. Det kan vara att man har redan allergiska personer, eller extra känsliga, som behöver att städningen utförs på ett speciellt sätt som gör den mer allergivänlig. När det finns speciella behov kommer vi på Jourstäd Skellefteå till undsättning. Vi ser till att städningen utförs på ett sätt så inomhusluften inte rörs upp mer än den måste. Inomhusluften kan nämligen innehålla särskilda partiklar som kan irritera slemhinnor och de övre luftvägarna när man andas in dem. Detta kan vara särskilt jobbigt om man är allergiker då många allergier är luftburna.

Den verksamhet som pågår i en arbetslokal kan även den ha en inverkan på luftens kvalitet. Dammet virvlar upp i luften i samband med att aktiviteten ökar. Den städning som idag utförs i dessa lokaler kan ibland vara otillräcklig i förhållande till hur många personer det finns i lokalerna. För extra känsliga personer räcker inte heller vanlig städning då den kan leda till förvärrad allergi och onödiga sjukdomstillfällen. Med andra ord sparar ni i längden oftast pengar på att få en korrekt utförd allergistädning gjord.

Därför bör det vi speciellt allergitriggande verksamheter eller då det finns känsliga personer tillsättas en särskild allergistädning som eliminerar att allergener finns kvar efter rengöringen. Man bör använda sig av specialutrustning som fördjupar rengöringen och gör den total. Därför har vi på Jourstäd Skellefteå bland annat extra starka dammsugare som har en ökad kapacitet i insuget och som suger in de skadliga partiklarna utan att släppa ut dem i luften igen.

Vad man bör tänka på vid en allergistädning

  • Städningen bör utföras dagligen, detta så att inte damm och skadliga partiklar ansamlas i lokalen.
  • Lokalernas möbler tillsammans med de fria ytorna och den övriga inredningen bör vara så pass lättstädade så att man inte behöver flytta runt saker så att dammet rörs upp i luften. När dammet rörs upp blir det jobbigt för känsliga personer och allergiker.
  • De möbler som är klädda och stoppade skall ha en klädsel som man kan ta av och tvätta i en tvättmaskin.
  • Man får inte använda sig av några rengöringsmedel i samband med golvvården. Sopning av golv är inte tillåten, då damm kan komma ut i luften. Istället skall man använda enbart vatten på en golvmopp för att genomföra en fuktmoppning.

Att inte kemikalier används vid golvrengöringen gör att man inte tillsätter medel som kan vara allergiframkallande, då dessa ofta innehåller någon form av parfymer som i sig kan framkalla allergier för extrakänsliga personer. Varmt och rent vatten är därför tillräckligt för att våttorka golven och övriga ytor i lokalen.

Allergistädning Skellefteå

Vill du få pris på allergistädning från oss eller har du några frågor?